Συμβουλές για να μη σαπίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο σου!

Συμβουλές για να μη σαπίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο σου! 600 600 Παραγωγή φρούτων και λαχανικών, πωλήσεις χονδρικής, Αγρόκτημα Σαρβάνη

Χρήσιμα tips για κάθε φοιτητή!

Μια φορά στις εφτά ημέρες αγοράζεις τα απαραίτητα φρούτα και λαχανικά για να βγάλεις με αυτά την υπόλοιπη εβδομάδα, χωρίς να χρειάζεται διαρκώς να τρέχεις στο μανάβικο.

Έλα όμως που τα φρούτα και τα λαχανικά σαπίζουν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι να τα πετάς μετά από λίγο καιρό. Υπάρχει άραγε τρόπος να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο διάστημα; Τι φταίει και σαπίζουν πολύ σύντομα;

Κι όμως, συνήθως η υπερβολική υγρασία του ψυγείου είναι αυτή που ευθύνεται για τη μικρότερη ζωή των φρούτων και των λαχανικών. Ωστόσο, μπορείς να την καταπολεμήσεις ως εξής:

1. Καλό θα ήταν να αποθηκεύεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου ελεύθερα στο ειδικό συρτάρι του ψυγείου. Αν τα βάζεις μέσα σε σακούλες, φρόντιζε να μην τις σφραγίζεις, ώστε να αναπνέουν τα προϊόντα.

2. Αν πλένεις τα λαχανικά πριν τα βάλεις στο ψυγείο, μην ξεχνάς να τα στεγνώνεις καλά και έπειτα να τα τυλίξεις με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφά εκείνο όλη την υγρασία.

3. Η θερμοκρασία ψύξης θα πρέπει να είναι γύρω στους 4-5 βαθμούς.

4. Τέλος, για να αντιμετωπίσεις άμεσα την υγρασία του συρταριού του ψυγείου, καθάρισέ το με ένα στεγνό πανάκι, μάζεψε τυχόν νερά και υδρατμούς με αυτό και στη συνέχεια τοποθέτησε μέσα ένα καθαρό και στεγνό σφουγγάρι. Το tip αυτό είναι πραγματικά θαυματουργό!

Πηγή