Κολοκυθάκι

Το κολοκυθάκι βρίσκεται στη γκάμα των προϊόντων που καλλιεργεί και διαθέτει στην αγορά η εταιρεία μας.

Καλλιεργείται σε έκταση 200 και πλέον στρεμμάτων. Η διάθεσή του στην αγορά ξεκινά αρχές Μαϊου και ολοκληρώνεται αρχές Οκτωβρίου.

Η συσκευασία γίνεται σε χάρτινα τελάρα ή σε τελάρα τύπου “IFCO” , βάρους 8- 10 – 12 kg

Οι κολοκυθιές είναι ένα από τα πιο εύκολα στην καλλιέργειά τους φυτά. Κάθε κολοκυθιά παράγει μεγάλο αριθμό από κολοκυθάκια που διαφέρουν σε μέγεθος, χρώμα και σχήμα, αναλόγως της ποικιλίας τους. Τα πλέον συνήθη πράσινα κολοκυθάκια, ανήκουν στην οικογένεια Cucurbitaceae και αποτελούν ένα συγγενές είδος με τα αγγούρια και το πεπόνι.

Τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε βιταμίνες  και αντιοξειδωτικά συστατικά, με εξαιρετικά λίγες θερμίδες, εξαιρετικά για υγιεινή διατροφή και απώλειας βάρους.

Συστατικά:

Αποτελούν εξαιρετική πηγή χαλκού, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, ενώ περιέχουν βιταμίνες C, Α, Κ, φολικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επίσης περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η β-καρωτίνη. Επίσης, ενισχύει την πρόσληψη του μαγγανίου από τον οργανισμό.

Το κολοκυθάκι κάνει καλό στην υγεία

Ποσότητα ενός φλιτζανιού σε κολοκυθάκι, περιέχει 0,22 mg μαγγανίου, που ισοδυναμεί με το 10-12% της συνιστώμενης ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα.

Το γεγονός ότι το κολοκυθάκι ενισχύει την πρόσληψη του μαγγανίου, βασικό μέταλλο που προστατεύει τους ιστούς από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, κάνει καλό στον οργανισμό. Επίσης, το μαγγάνιο, υποστηρίζει τη λειτουργία των γλυκοζυλοτρανσφερασών, μίας οικογένειας πρωτεϊνών που βοηθάει στην ανάπτυξη του ιστού των οστών και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο μετά από κατάγματα ή για τη μείωση της απώλειας του όγκου των οστών. Το μαγγάνιο βοηθά, επίσης, το σώμα να παράγει κολλαγόνο απαραίτητο για την αποτελεσματική επούλωση των πληγών.

Οι φυτικές ίνες στο κολοκύθι, βοηθούν επίσης στη διατήρηση της χαμηλής χοληστερίνης.

Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες, που συμβάλλουν στην αντικαρκινική προστασία που αυτά παρέχουν.

Συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων που οδηγούν στην καλοήθη υπερτροφία του προστάτη.

κολοκυθάκι
Παραγωγή φρούτων και λαχανικών, πωλήσεις χονδρικής, Αγρόκτημα Σαρβάνη